Ens fa molta il·lusió anunciar que Claudio Santos s’ha unit a nosaltres com a “Entrepreneur in Residence” per donar suport a la nostra activitat de creació d’empreses a l’àmbit de la transferència de tecnologia

Invivo nomena Claudio Santos com a Entrepreneur in Residence

Claudio Santos és actualment CEO de Gyala i Pulmobiotics, dues empreses de la cartera d’Invivo Ventures

Barcelona, Espanya, 31 de gener de 2023

Invivo, una firma espanyola de capital risc que crea i inverteix en empreses que utilitzen la ciència d’avantguarda per millorar la vida dels pacients, ha anunciat avui el nomenament de Claudio Santos, PhD com a Entrepreneur in Residence (EIR). Donarà suport a les activitats d’Invivo a diferents nivells, incloent la cerca de noves oportunitats d’inversió, la due diligence d’aquestes i la gestió a nivell executiu de les empreses de nova creació.

El Dr. Santos aporta una àmplia formació en recerca biomèdica, transferència de tecnologia, capital risc i gestió d’empreses biotecnològiques. És, i seguirà sent, el CEO de dues empreses de la cartera d’Invivo Ventures: Gyala Therapeutics, una spin-off de l’Hospital Clínic de Barcelona que desenvolupa una teràpia cel·lular CAR-T contra una nova diana per combatre les neoplàsies hematològiques; i Pulmobiotics, una empresa de biologia sintètica que utilitza la tecnologia desenvolupada per Luis Serrano i Maria Lluch al CRG per desenvolupar “píndoles vives” per al tractament de malalties pulmonars.

Comentant el seu nomenament, Claudio va dir: “Estic molt content d’unir-me a Invivo en un moment tan emocionant per a la firma i l’entorn biotecnològic a Espanya. La trajectòria d’Invivo és impressionant, amb diverses empreses del seu primer fons recentment signant acords de llicència o adquisició. En el futur, el seu enfocament en la transferència de tecnologia i la creació d’empreses en l’àmbit de les teràpies avançades i de la biologia sintètica, així com la seva creença que la cerca del benefici del pacient hauria de guiar totes les decisions preses, s’alinea amb el meu punt de vista i perspectives sobre el camp”.

Abans d’assumir el càrrec de CEO a Gyala i Pulmobiotics, Claudio va treballar com a consultor independent d’empreses biotecnològiques i fons de capital risc, com a Director de Negoci a Highlight Therapeutics i com a Director de Planificació Estratègica a AdorX Therapeutics (empresa que va signar una col·laboració estratègica amb J&J el 2019). Abans, va ser Associat al CRT Pioneer Fund (Regne Unit), on va dirigir inversions a Achilles Therapeutics, Artios Pharma, Neophore Ltd i el “Programa d’inhibidors de Ras” (en col·laboració amb Novartis) i Gestor de transferència de tecnologia al Cancer Research Technology, contribuint a acords de llicència amb MSD i BioInvent AB.

“Vam començar a treballar amb el Claudio el 2020 com a part del nostre compromís de donar suport a les empreses de cartera ajudant-les a contractar perfils per a posicions executives, així com a nivell de Consell d’Administració i Scientific Advisory Board“, va dir el Dr. Luis Pareras, soci director d’Invivo. “Creiem que la seva experiència en diferents rols en tot l’ecosistema d’innovació biotecnològica serà un actiu per a Invivo, a mesura que avancem realitzant noves inversions i donant-les suport”.

Sobre Invivo
nvivo és una firma espanyola de capital risc fundada pel Dr. Luis Pareras i Albert Ferrer amb més de 70M€ sota gestió a través dels seus fons Healthequity i Invivo Ventures. Invivo Ventures FCR compta amb una majoria d’inversors privats, i amb el suport d’inversors institucionals com el Fons Europeu d’Inversions (FEI), Fond-ICO Global, l’Institut Català de Finances, l’Institut Valencià de Finances i l’Ajuntament de Barcelona.

Descarrega PDF